2013. január 7., hétfő

Megkezdődött



Egyelőre tisztázatlan okból dr.Belovics Ervin főügyészhelyettes véleménynek nevezett javaslatára az Országos Bírói Hivatal elnöke által Szolnokra kijelölt, pontosabban kitelepített Sukoró per megkezdődött. A Rendszerváltás utáni legnagyobb politikai koncepciós perének kishalai összegyűltek a Tisza partján egy tisztázatlan okból méltatlan helyzetbe hozott Törvényszék vádlottak padján.

A vádlottak közül Tátrai Miklóssal együtt az Alkotmánybíróság tavaly december végi határozata alapján egyebek mellett alkotmányellenesnek minősített perkijelölés/perkitelepítés eltörlésére tekintettel kértük a tárgyalás felfüggesztését. A Törvényszék rövid tanácskozás után elutasította kérésünket, így maradtunk Szolnokon.

A Bíróság épülete a régi nemes hagyományokra emlékeztet, de jelenleg némileg romos, amiről eszembe jut, hogy valamikor ez az épület is, mind az összes magyar közintézmény, az általam vezetett szervezeti egység vagyonkezelésébe tartozott. Az épület állapotát látva lehet, hogy ezt majd később súlyosbító körülményként fogja a Törvényszék értékelni.

A per a szokott menetrenddel kezdődött, az V. rendű vádlott késését leszámítva, de jelek szerint  ő még a védőjének sem hiányzott.

A sajtó tette dolgát, de a vártnál kisebb részvétel mellett (lehet, hogy elriasztotta őket az a tegnapi borzalmas öt halottas baleset a 4-es úton). 

A perfelfüggesztésének elutasítását követően az ügyész viszonylag gyorsan ledarálta vádiratot, sajnos egyelőre nem az iratdarálón, pedig odavaló. Utána következnek a vádlottak, az elsőrendű vádlottnak számító Tátrai Miklóssal. Miklós rendkívül alapos, több prezentációs bemutató anyaggal készült, amit sajnos a pervitel szabályai szerint a  többi vádlott csak később ismerhet meg. Tátrai vallomása még szerdán is folytatódik, addig én is csak a sajtóból értesülhetek róla, utána viszont én jövök.

Tegnap este nagyon tetszett a Tanú, amióta börtönben voltam nem láttam. Legjobban a börtön tetszett, amelynek a jeleneteit több mint valószínűen olyan valaki írta, aki erről közvetlen személyes tapasztalatokat szerezhetett. Virág elvtársról pedig a kedvenc ügyészségem (akarva akaratlan több nyomozóhatóságot is megismertem, így már lehet kedvencem) vezetője jutott az eszembe. Ezt ügyészséget egyébként kellően el nem ítélhető módon egyesek az ügyészség ávójának nevezik szakmai körökben, amit azért nem értek, mert nem ironizálni akartam, az eddig általam megismert ügyészségek közül valóban ez a cég jött be nekem. 

Nos mára ennyit, az Intercity viszont európai volt, különös ahhoz képest, amikor ketrecben szállítottak tárgyalásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése